Matematik

Nogen der kan hjælpe

23. november 2014 af ssshasssha (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der en der kan på en eller anden måde forklare hvordan man laver sådan en ?

Vedhæftet fil: IMG_20141123_183741.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af mathon

Grundet geometrien i en retvinklet 30-60-trekant
har man:

                                \left |OB \right |=2\cdot r

                                \left |AB \right |=\left |CB \right |=\sqrt{3}\cdot r


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2014 af mette48 (Slettet)

Regn liniestykket OB

Tegn de 2 vinkler på 60 grader

Tegn cirkelen med centrum i B

tegn de to tangenter til cirkelen


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af mathon

Cirkeltangenterne står vinkelret på radius i røringspunkterne.


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.