Matematik

Hvordan finder jeg f'(x)

24. november 2014 af retardthing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg sidder her med en opgave, som går ud på at jeg skal bestemme f'(x). Jeg ved at f(0)=c og at c er parablens skæring med y-aksen. Men kan simpelthen ikke komme videre i denne her opgave. Efter jeg har bestemt f'(x), skal jeg beregne f'(0), som jeg heller ikke ved hvordan man gør. Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af LeonhardEuler

Kan vi få flere oplysninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2014 af PeterValberg

Er det alt, du ved ? eller er der mere i den oprindelige opgavetekst ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. november 2014 af retardthing (Slettet)

Dette er alt hvad jeg ved. :)

Vedhæftet fil:Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2014 af PeterValberg

givet polynomiet y = ax2 + bx + c hvor grafen herfor er en parabel 
vil f(0) = a·02 + b·0 + c = c  altså funktionsværdien, når x = 0,
hvilket er y-koordinaten for parablens skæringspunkt med y-aksen i (0,c)

f'(x) = 2ax + b
f'(0) = b

hvilket betyder, at tangenten til grafen for f i skæringspunktet (0,c),
mellem parablen og y-aksen, har hældningskoefficienten b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
24. november 2014 af retardthing (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.