Matematik

Ligninger!!!

25. november 2014 af idioteralle (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har klaret næsten alle min opgaver, men manlger kun disse ligninger:

3(5x+2)=10x+6

x - 5 = -x+1

100-2x = (5+x) (gange) 2 - 10

Har i det hele taget svært med parenterserne, men hjælp venligst hvis I/du har tid, på forhånd tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

3(5x+2)=10x+6  <=> 15x + 6 = 10x + 6  <=>  15x-10x = 6-6  <=>  5x = 0  <=> x=0

x - 5 = -x+1  <=>  x + x = 1 + 5  <=>  2x = 6  <=>  x = 6/2 = 3


Svar #2
25. november 2014 af idioteralle (Slettet)

Tusind tak, jeg havde altså svaret rigtigt på den første, men det jo rart at vide det er rigtigt...

Mon du kunne hjælpe med den sidste? (gange) står bare  for gange, kunne ikke lige lave det på com.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2014 af simo588c (Slettet)

Skal den sidste forstås sådan

100-2x=(5+x)*2-10 eller?


Skriv et svar til: Ligninger!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.