Matematik

Trekanter

26. november 2014 af måske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg sider med en opgave jeg ikke kan finde ud af, håber at der er nogen der vil hjælpe.

Figuren ovenfor er sammensat af to ensvinklede trekanter ABC og CDE. Det oplyses at AC = 40 , BC = 30 og CD = 36

Bestem BE

Opgaven er også vedhæftet.

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af mette48 (Slettet)

forholdet mellem siderne er

EC/AC=CD/CB

EB=EC-CB

Indsæt de kendte sider


Svar #2
26. november 2014 af måske1 (Slettet)

Hvordan har du fundet forholdet EC/AC = CD/CB

Kan det passe at BE = 18? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2017 af elev998 (Slettet)

Hvordan har i beregnet at BE er 18?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2017 af SuneChr

ΔABC er ensvinklet med ΔEDC    Bemærk bogstavrækkefølgen.
Da har vi så:
|AC|/|EC| = |BC|/|DC|
Isolér |EC|  og |BE|  bliver derefter nem at beregne.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.