Matematik

Potens

27. november 2014 af matthjelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg har lidt problemer angående udregninger og hvordan jeg skal løse disse:

(sqrt(6)-sqrt(5))(sqrt(6)+sqrt(5))

(2*sqrt(6)-3*sqrt(24))^2

(9/2)^5*(2/9)^5

Tak på forhånd :)


Svar #1
27. november 2014 af matthjelp (Slettet)

plzzz jeg har virkelig brug for hjælp. Mangler nemlig kun disse tre ellers er jeg færdig


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2014 af ztuema (Slettet)

(2.449-2.2361)(2.449+2.2361) = 1

fordi 

\sqrt{6} = 2.449

og

\sqrt{5} = 2.2361

Så sætter du bare tallene ind i dit regnestykke :)


Svar #3
27. november 2014 af matthjelp (Slettet)

Er  der ikke en anden løsning? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2014 af ztuema (Slettet)

Jo, du kunne nu også bare sige (\sqrt{6}-\sqrt{5})(\sqrt{6}+\sqrt{5})

= (\sqrt{6}*\sqrt{6}) = \sqrt{6}^2 = 6

og

= (\sqrt{5}*\sqrt{-5}) = \sqrt{-5}^2 = -5

Og så bare sige 6-5 = 1


Svar #5
27. november 2014 af matthjelp (Slettet)

Tusind tak! :D 


Svar #6
27. november 2014 af matthjelp (Slettet)

Ved du hvad jeg muligvis skal gøre med de andre to? 


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.