Matematik

vektorer - linjens parameterfremstilling

29. november 2014 af Lektiefreak1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan omformer jeg linjens parameterfremstilling til linjens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2014 af mathon

Du eliminerer t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2014 af mathon

                                      \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} c\\d \end{pmatrix}

            I\! \! :\; \; x-a=ct                             I:  multipliceres med d   og kaldes III
         II\! \! :\; \; y-b=dt                           II: multipliceres med -c  og kaldes IV

         III\! \! :dx-ad=cdt

          IV\! \! :-cy+bc=-cdt              III og IV adderes

         dx-cy+(bc-ad)=0


Skriv et svar til: vektorer - linjens parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.