Matematik

Determinant = 0, og regularitet

29. november 2014 af Amril (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Hvis detA ikke er lig 0, da er A regulær.

Hvad hvis detA er lig 0? Er A så altid ikke-regulær, eller?

Og hvis ja, kan dette udledes fra en sætning som lyder

"n x n matricen A er regulær, netop hvis detA ikke er lig 0"

fx via noget matematisk logik eller skal der et yderligere argument til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det står jo

          n x n matricen A er regulær ⇔  det A ≠ 0

Heraf kan man slutte, at hvis det A = 0 , er matricen A ikke regulær.


Skriv et svar til: Determinant = 0, og regularitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.