Fysik

Hvad er gået galt?

30. november 2014 af ShadH - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde min Q-værdi fra et 238Pu alpha-henfald. Jeg har så forsøgt at bruge formlen: Q=-Δm*c2 med brug af de rigtige enheder og derefter omregnet til MeV

Men mit resultat er ikke helt rigtigt. Hvad er der gået galt? Vær opmærksom på at (11) er svarende til -7.04*10-8J

Vedhæftet fil: A7 Fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af peter lind

Du mangler α partiklen


Svar #2
30. november 2014 af ShadH

Hvorledes? Mente at oplysningen om alpha-partiklen skulle bruges til at finde mefter


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2014 af peter lind

Det skal du også. mefter = masse af datterkerne + masse af α partikel


Svar #4
30. november 2014 af ShadH

Hmm... Jeg har lagt 4He til i regnskabet, men det har ikke ændret resultatet forfærdelig meget. Muligvis er det det endelige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2014 af mathon

1 u ≡ 931,494 MeV

                        _{94}^{238}\textrm{Pu}\; \; \rightarrow \: \: _{92}^{234}\textrm{U}\; \; +\; \; _{2}^{4}\textrm{He}

                        \left | \Delta m \right |=\left | 234,040946+4,00260-238,049554 \right |u=0,006008\; u

                        0,006008\; u\equiv \left ( 0,006008\; u \right )\cdot \left ( 931,494\; \frac{MeV}{u} \right )=5,59642 \; MeV


Svar #6
30. november 2014 af ShadH

#4

Så: 5.59642 MeV * (299792458 M/s)2 = Q-værdien

For så vidt jeg kan se har vi fået omregnet Δm fra units til MeV.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2014 af peter lind

Du skal ikke gange de 5.59642 MeV  med c2.  Du omregner direkte til energi i den sidste linje i #5


Svar #8
30. november 2014 af ShadH

Okay, tror jeg er med.

Så det er mere eller mindre en formel: "Δm (målt i units)*931.494 MeV/u = Q-værdi

Kalder vi 931.494 MeV/u for noget specielt eller er det bare en variabel?

Ellers har jeg ikke mere at spørge om (for nu, i hvert fald).


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2014 af peter lind

931.494 MeV/ er en konstant der omregner mellem forskellige enheder


Svar #10
30. november 2014 af ShadH

Super. Tak for hjælpen.


Svar #11
30. november 2014 af ShadH

Hov. Det er lige gået op for mig at ved #5 (når vi udregner Δm) så bliver svaret -0.006008 og ikke 0.006008. Mon der er noget jeg overser?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2014 af peter lind

Q værdien er (mfør-mefter)c2.


Skriv et svar til: Hvad er gået galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.