Matematik

Trigonometri

01. december 2014 af Esbjerg29 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

1. På en bakke står en bil parkeret, således at afstanden fra bunden af bakken og op til bilen er 450 meter. Hvor højt (lodret) oppe står bilen, når vejen har en hældning på 12grader?

Nogle der kan hjælpe mig med at udregne det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af mgjel (Slettet)

forestil dig, at bakken er en retvinklet trekant. Så er vejen hypotenusen og du kender en vinklen. Så kan du bruge sinus til at finde den lodrette højde.

edit: sinus selvfølgelig :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2014 af mathon

                     h=(450\; m)\cdot \sin(12^{\circ})


Svar #3
01. december 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Så jeg kan bruge denne fomel til at regne svaret ud....a=c*cos(B) ? men så mangler jeg stadig og finde den lodrette højde og der kan jeg bruge b=c*sin(B) eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2014 af mathon

#3
             Genlæs #2


Svar #5
01. december 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Kan det passe at svaret er 94 meter oppe ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2014 af mathon

         h=93,56\; m


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.