Matematik

Benyt f'(x) til at argumentere for grafens forløb.

02. december 2014 af abdulhey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lavet a. Den giver -9 * x + 2

Men hvordan er det jeg benytter f'(x) til at argumentere for grafens forløb, skal jeg bare finde forskellige punkter eller???

Vedhæftet fil: fmærke.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af peter lind

Du skal bruge at for f'(x) >0 er funktionen voksende og for f'(x) = 0 er den aftagende. Du skal også finde de punkter hvor f'(x) = 0, skæringen med y aksen og x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2014 af mathon

                 f{\, }'(x)=3x^2-6x-9=3(x^2-2x-3)=3(x+1)(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2014 af mathon

 f{\, }'(x)\! \! :        +      0       -      0      +
             _______-1_______3_______   
 f{\, }'(x)\! \! :   voksende    aftagende    voksende


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2014 af mathon

korrektion:

f{\, }'(x)\! \! :        +      0       -      0      +
             _______-1_______3_______   
 f(x)\! \! :    voksende     aftagende    voksende


Skriv et svar til: Benyt f'(x) til at argumentere for grafens forløb.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.