Fysik

Friktion

03. december 2014 af puppetduck (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hallo. Er der nogle der kan løse denne opgave. Jeg er strandet i den.

3.56
En kasse med massen 8 kg, der liggr på et vandret underlag, påvirkes af en kraft på 20 N. Denne kraft er rettet skråt opad og danner en vinkel på 30 grader med vandret.
Find kassens hastighed efter 4 sekunders forløb, når friktionskoefficienten er 
0.1


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af peter lind

Du skal først finde normalkraften Den består af tyngdekraften + de 20N projekteret ind på lodret.

Brug så dette til at finde gnidningskraften.

I den vandrette retning består kraften af gnidningskraften og de 20 N projekteret ind på vandret.

Derefter kan du bruge Newtons anden lov til at finde accellerationen


Svar #2
03. december 2014 af puppetduck (Slettet)

Jeg rammer stadigvæk ikke resultatet. Tager du højde for de 30 grader, som kraften er rettet til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2014 af peter lind

Ja. De 30º skal du bruge når du pojekterer de 20 N ind på den vandrette og lodrette akse


Svar #4
03. december 2014 af puppetduck (Slettet)

Rammer stadigvæk hovedet ind i muren. Resultatet skal være 5.2 m/s. Har snart ramt alle andre decimaltal i nærheden.

Kan du komme med regne eksempel eller formler for at jeg kan komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2014 af peter lind

De 20 N projekteret på lodret er 20*cos(90º-30º) N På vandret bliver det 20*cos(30º) N

Normalkraften m*g-20*cos(60º)N


Svar #6
03. december 2014 af puppetduck (Slettet)

Lige som opfølgning.

20N*sin(30) = 17.321 N

20N*cos(30) = 10 N

8kg*g-20N*sin(30) = 68.453 N

Rigtigt så langt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2014 af peter lind

Metoden er rigtig. Jeg har ikke kontroleret om du har slået korrekt op på din lommeregner


Skriv et svar til: Friktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.