Matematik

Tangent til graf?

03. december 2014 af poet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan nogen fortælle mig, hvordan denne opgave skal gribes an? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2014 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0,f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
03. december 2014 af poet (Slettet)

Så jeg skal altså differentiere funktionen først?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2014 af peter lind

ja


Svar #4
03. december 2014 af poet (Slettet)

Kan det passe at den bare giver f´(x)=14/x


Svar #5
03. december 2014 af poet (Slettet)

Jeg troede at ligningen hed: y-f(x0)=f´(x0)(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2014 af peter lind

#4 ja

#5 Hvis du flytter de f(x0) over på højre side får du det samme som i #1


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. december 2014 af mathon

     y-f(x_o)=f{\, }'(x_o)(x-x_o)\; \Leftrightarrow \; \mathbf{\color{Red} y=f{\, }'(x_o)(x-x_o)+f(x_o)}

                                              f{\, }'(x)=\frac{14}{x} \; \; \; \; \; x>0


Svar #8
03. december 2014 af poet (Slettet)

Jeps, mange tak!


Skriv et svar til: Tangent til graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.