Fysik

Find varmefylde ud fra hældnings koefficienten

04. december 2014 af Carl95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med en fysik aflevering, hvor jeg skal finde vandets varmefylde ud fra hældningskoefficienten. Jeg har sat mine resultateter ind fra forsøget, og det har givet en linenær graf. 

Mit spørgsmål er: Hvordan kan jeg finde varmefylde for vand bare ved at se på min hældningskoefficient?

PS: Har vedhæftet billede af grafen. Hvis nogen kan forklare, hvordan jeg fandt det der y=3,915x-16,895 som står midt i grafen, må de gerne hjælpe, har nemlig glemt det.

Carl

Vedhæftet fil: graf linenær fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af mathon

graf linenær fysik.png

                E=C\cdot \Delta T                                     C er varmekapaciteten

                E=C\cdot (T-T_{beg})

                E=C\cdot T-C\cdot T_{beg}

                E=3,19\cdot T-16,895

                3,19=\{m\}\cdot c

                \{c\}=\frac{3,19}{\{m\}}                    \{c\}   er talværdien af den specifikke varmekapacitet
                                                         \{m\}   er talværdien af vandets masse                         


Svar #2
04. december 2014 af Carl95 (Slettet)

Mente du ikke 3,91? Altså "a" i min linenær funktion.

Spørger kun fordi jeg blev forvirret om de 3,19 er nogle tal som altid bruges, eller om det er dem du tog fra funktionen på min graf. :)

Men hvis det er 3,91, så er vamrefylden for 1 kg vand vel 3,91? 


Svar #3
04. december 2014 af Carl95 (Slettet)

*****sorry ved ikke hvordan jeg sletter det her****

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2014 af mathon

Korrektion:

              E=3,91\cdot T-16,895

                3,91=\{m\}\cdot c

                \{c\}=\frac{3,91}{\{m\}}                    \{c\}   er talværdien af den specifikke varmekapacitet
                                                         \{m\}   er talværdien af vandets masse        

Din energi enhed er formentlig kJ.
Din fundne værdi for vands specifikke varmekapacitet
er så
                 c_{vand}=3,91 \; \frac{kJ}{kg\cdot K}
  


Svar #5
04. december 2014 af Carl95 (Slettet)

Hvad står K for i den sidste formel?


Skriv et svar til: Find varmefylde ud fra hældnings koefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.