Kemi

konc af opløsning

04. december 2014 af thelight - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvis man nu får at vide ion koncentration på et stof hvor det  ion koncentration er kendt og stoffets molvægt er kendt  og skal sammenligne ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af mathon

Præciser dit spørgsmål og forklar, hvad sammenligningen går ud på?
 


Svar #2
04. december 2014 af thelight

Jo altså hvis du nu har stof A og B og skal sammenligne ionkoncentrationer fra begge stoffer. Du får angivet a stof A's atommasse i mmol/L og ionkoncentration i mg/L til en bestemt pH værdi.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

Har du fået en opgavetekst?
Og hvad skal du finde, molarmassen?

Svar #4
04. december 2014 af thelight

Nej jeg skal bare finde forholdet mellem A og B


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

Jeg skal lige forstå det rigtigt:
Du har fået oplyst massekoncentrationen (mg/L) og molarmassen (g/mol) og bliver bedt om at sammenligne forholdet af hvad?
Og er der flere oplysninger? Du nævner også pH i #2.

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. december 2014 af mathon

Stoffet A's atommasse  \{M_A\; \}\frac{g}{mol}=\{M_A\; \}\frac{mg}{mmol}   multipliceret med den molære koncenstration c_A=\frac{n_A}{V_A}
giver
                              \frac{m_A}{V_A}=\left (\{c_A\} \; \; \frac{mmol}{mL} \right )\cdot \left (\{M_A\} \; \frac{mg}{mmol} \right )=\{c_A\}\cdot \{M_A\}\; \frac{mg}{mL}  


Skriv et svar til: konc af opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.