Matematik

Funktioner

05. december 2014 af Ninsemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey! :)

Jeg har lige en opgave som jeg er lidt i tvivl om, hvordan man løser denne opgave :)

"Om en lineær funktion y = ax+b oplyses det, at grafen går i gennem punktet (1,5), og at y-værdien vokser med 6, når x-værdien øges med 2.

Bestem tallene a og b"

Hvordan bærer man sig ad med at løse denne opgave? :)

På forhånd, mange tak :)

Mvh. Nina


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn hældningskoefficienten a ud fra den sidste oplysning, og benyt så oplysningen om punktets koordinatsæt til at bestemme b .

        a = Δy / Δx

        b = y1 - a·x1 .


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.