Matematik

Areal til diameter

06. december 2014 af Caroline2000 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej

Jeg har et matematik spørgsmål :

Hvis jeg har en tallerken med arealet på 353,4292
Hvordan skal jeg så finde diameteren af det tal eller det areal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2014 af Chrystine (Slettet)

Vi tænker, at tallerknen er formet som en cirkel.

Formlen for areal A af en cirkel er:

A = \pi \cdot r^2,

hvor r er radius i cirklen.
Har du hørt om tallet pi? (Det findes ofte som en tast på lommeregneren).

For at finde radius, ændrer vi formlen til:

r = \sqrt{\frac{A}{ \pi}}

Diameteren er det dobbelte af radius, så du skal gange tallet r fra formlen med 2 for at finde diameteren.


Skriv et svar til: Areal til diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.