Matematik

Beregning af a og b givet 2 punkter på en ret linje

08. december 2014 af Weplayhere (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal vise, hvordan man kan beregne a og B givet 2 punkter på en ret linje, nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af mathon

Karakteristisk for en ret linje, som ikke er parallel med y-aksen
er
                      \Delta y=a\cdot \Delta x

                      y_2-y_1=a(x_2-x_1)

                      \mathbf{\color{Red} a}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                      \mathbf{\color{Blue} b}=y_1-a\cdot x_1=y_2-a\cdot x_2

                       y=\mathbf{\color{Red} a}x+\mathbf{\color{Blue} b}

                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2014 af exatb

a er hældningen, som findes ved at divivdere forskellen i y værdierne med forskellen i x værdierne.

b findes ved at sætte de kendte værdier ind i ligningen

y = ax + b

a er den beregnede hælding, og x og y er et af de opgivne punkter. Så kun b er ubekendt

b = y - ax


Skriv et svar til: Beregning af a og b givet 2 punkter på en ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.