Matematik

Andengradfunktion h(x) = 2x2 + 8x – 24

09. december 2014 af rankovichi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hen Studieportalen, er der en der vil hjælpe mig med at løse dette: 3.3. h(x) = 2x2 + 8x – 24 ud fra dette f(x)=ax2+bx+c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn diskriminanten og indsæt så i rodformlen, ellerfaktoriser polynomiet og benyt så nulreglen.


Svar #2
09. december 2014 af rankovichi (Slettet)

Noget der vil gøre det lette for mig at forstå er hvis du vil kunne udregne den med en forklaring der til, så jeg kan få en god idé om hvordan dette gøres :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at beregne diskriminanten

        d = b2 - 4ac = 82 - 4·2·(-24) =

og indsæt så i rodformlen

        x = (-b ± √d) / (2a)

Jeg går ud fra, at du har lært om 2.-gradsligningen og dens løsning.


Svar #4
09. december 2014 af rankovichi (Slettet)

2.-gradsfunktioner- og dens løsning er ikke min stærke side endnu. Hvilket er lidt underligt.

Derfor vil jeg spørge dig om en forklaring samt løsning. p.s. sætter stor pris på din hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Regn diskrimiinanten ud som vist i #3. 

        d = 82 - 4·2·(-24) = 64 + 192 = 256 = 162 ,

og beregn så rødderne

        x = (-b ± √d) / (2a) = (-8 ±16) / (2·2) = -2 ± 4 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2014 af studerendeHF (Slettet)

d = 82 - 4·2·(-24) = 64 + 192 = 256 = 162

Hvorved rødderne er:

x = (-8 ± 16) / 4

Derved:

x = -5

x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

... hvorved rødderne er

        x = (-8 ± 16) / 4 = -2 ± 4

dvs.

        x = -6 eller x = 2 .


Skriv et svar til: Andengradfunktion h(x) = 2x2 + 8x – 24

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.