Matematik

SRP Matematik Lineære funktion HJÆLP

09. december 2014 af sally71 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle

Jeg har følgende spørgsmål:

Hvordan bestemmer man en  forskrift for lineær funktion? og hvad er -skæring med y-aksen?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af mathon

Ud fra to kendte punkter?

Ud fra punkt og hældning?


Svar #2
09. december 2014 af sally71 (Slettet)

#1

undskyld, jeg forstår ikke hvad du mener.

- Men jeg skal forklar de to punkter i min SRP opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I #1 spørger mathon, om den lineære forskrift skal bestemmes ud fra to kendte punkters koordinater, eller ud fra ét punkts koordinater og så liniens hældningskoefficient.

Hvis forskriften er kendt, dvs. y = ax + b , finder man y-kordinaten for liniens skæring med y-aksen ved at indsætte x = 0 i forskriften. Skæringspunktet med y-aksen er derfor punktet med koordinatsættet (0 , b) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2014 af mathon

Ud fra to kendte punkter (x1,y1) og (x2,y2):

                             y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x+\left ( y_1-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1 \right )

.
Ud fra et punkt (xo,yo) og og hældningen a:

                             y=a(x-x_o)+y_o


Skriv et svar til: SRP Matematik Lineære funktion HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.