Matematik

Skrå kast - Basketball

10. december 2014 af Jaste (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hejsa

Jeg skal udregne V0 i et basketball kast, men er i tvivl om hvordan jeg tager højde for at kurvens lokation befinder sig højere end Y0. Da udregningen skal fortages ud fra en video, kendes stort set alle andre faktorer.

t = 1,2 sek
x = 4.225 m
Y0 = 2.08
Vinkel = 60 grader
Højde på kurv = 3 m

Har prøvet med lidt forskellige formler, og har stort set fået alt mellem 5-7 m/s som resultat....
(Bemærk der på tegningen er forskellige grader og tid, da der er fortaget 2 kast :-) )
HJÆLP UDBEDES
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2014 af peter lind

Hvis bolden har bevæget sig stykket x i vandret retning i tiden t kan du finde v0x som x/t. der gælder endvidere at v0x = v0*cos(u) hvor u er kastevinklen


Svar #2
10. december 2014 af Jaste (Slettet)

Resultatet giver mening, men kommer dog ud negativt.

- Har dette nogen betydning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2014 af peter lind

Der må være noget galt, hvis du får et negativt resultat. Alt er jo positivt


Skriv et svar til: Skrå kast - Basketball

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.