Matematik

Matematisk analyse

11. december 2014 af chrissteffensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen.. 
Jeg har vedhæftet opgaven 1.31. 
Jeg har defineret følgen samt vist den er konvergent. Jeg mangler nu at finde lim n-->uendelig an

Jeg er nået frem til en ligning som lyder: 
a2 = limn-->uendelig a2n+1 = 1 +2 * limn-->uendelig an = 1+2*a

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse ligningen så jeg finder a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2014 af wintermute (Slettet)

Det er en andengradsligning i a. Du kan omskrive den til a2 - 2a - 1 = 0 og så bruge løsningsformlen for andengradsligninger. (En af rødderne er negative og kan dermed ikke være den søgte grænseværdi, for alle følgens elementer er ikke-negative.)


Svar #2
11. december 2014 af chrissteffensen (Slettet)

Dvs. at a = 2,11? kan det passe? 


Skriv et svar til: Matematisk analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.