Fysik

Kondensator og kapacitet

12. december 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Jeg har isoleret d og fået den til at være 5124/26
Er det korrekt?
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Og hvad skal pladeafstanden d angives i? For det kan måske ændre på mine udregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Nej, det er ikke korrekt.

Prøv at skrive mellemregninger til dit resultat.

Hvad har du gjort ved ε0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2014 af hesch (Slettet)

#0:   . . . .  og kan du ikke vedhæfte hele opgaven.

Hvad menes der med "alle celler" ?


Svar #4
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

K= 3
Permitivitet= 8,854*10^(-12)
Cm= 1 microFarad

d= k*permitivitet/ Cm

Så indsætter jeg bare værdierne ind.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Nej,  Cm er ikke lig med 1μF.  Den er lig med 1μF/cm2.

Min lommeregner siger, at  d = 2,66*10-9 m = 2,66 nm

Det er et godt stykke fra dit resultat.


Svar #6
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Så jeg har gjort det rigtigt?
Hvad skal man være specielt opmærksom på, når man lave udregninger i fysik? Skal enhederne var i overenstemmelse med hinanden? Og omregner du d til meter eller kom den ud i meter?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2014 af hesch (Slettet)

#6:   I #1 har du d = 5124/26 = 197,1 ( en eller anden enhed ).   Det er ikke rigtigt.

Ligesom du ganger og dividerer talværdier, skal du gange og dividere enheder parallelt med. Man kan så typisk stille disse enheder op i en fælles brøk, og kan forkorte enheder ud. Står der "meter" tilbage, kommer talværdien ud med enheden meter. Kommer din afstand "d" ud med enheden cm3, har du anvendt en forkert formel, for afstand og volumen er to forskellige ting.

Ofte kan man se på en enhed, hvad man skal "gøre ved den" for at få et ønsket resultat, fx:

Specifik modstand har enheden: Ωm.  Man har en tråd med tværsnittet A og længden L. Hvad er trådens modstand ?  Nogen, der har en formel ? ? ?

Det der driller lidt her, er dette tværsnit med enheden m2. Hvordan får man lige det proppet ind i en formel:

Man siger:   Ωm = Ωm * ( m / m ) = Ωm2/m

For at få denne enhed lavet om til Ω, skal man gange med ( m / m2 ), altså gange med L og dividere med A.

Så enheder kan man bruge til rigtig mange gode ting, også til at få et rigtigt resultat.  Hvis du angiver en afstand ved "47,1107" eller ved "km" er begge resultater forkerte, for det rigtige resultat er:  "47,1107 km".


Svar #8
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Tak!

Hvordan ser dine mellemregninger ud for det med afstanden d?
Bare så jeg har en ide :)

Brugbart svar (1)

Svar #9
12. december 2014 af hesch (Slettet)

#8:      C = K*ε0*A / d    =>

d = K*ε0*A / C         =>

d = 3 * (8,85E-12 F/m) * (0,0001m2) / (1E-6 F) = 2,66E-9 m


Svar #10
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvorfor isolér du ikke bare d i den Formel jeg brugte?
Og hvordan beregnede du arealet?

Svar #11
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Og hvordan kan man omregne en enhed som 1 microF/cm^2 så man kun har F tilbage?
Hvad ville man generelt gøre hvis man havde en anden enhed med sådan en divisionstegn?

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det bliver jo stadig

         d = K·ε0 / Cm = 3·8,85·10-12 F/m / (1·10-6 F/cm2) = 3·8,85·10-12 F/m / (1·10-6 · 104 F/m2)

                               = 24,6·10-10 m = 2,46 nm


Svar #13
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Jeg er ikke så god til det med enheder.

Hvordan kan jeg fx finde enheden for ledningsevnen vha formlen?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Gang enhederne for faktorerne sammen.

Talværdien i #12 bliver så 2,66 nm.


Svar #15
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvis en leder med diameteren 1,02 mm leder en strøm på 1,68 A, hvordan kan man så finde strømtætheden? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Divider strømstyrken med lederens tværsnitsareal.


Svar #17
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Skal man kunne alle formlerne for strømtæthed udenad eller bliver den Formel man skal bruge opgivet til eksamen?

Jeg udregner arealet af en cirkel. Omregner mm til m før det. Eller efter.
Får J= 2,04*10^3 A/m^3

Svar #18
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

#14:
Problemet er at enhederne kan antage forskellige former. Og jeg kender dem heller ikke for alle. Hvis du kunne opskrive dem, kunne jeg notere dem ned til næste gang.

Svar #19
12. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvordan finder man drifthastigheden, når man kender elektrontætheden? Og hvilken symbol og enhed angives drifthastigheden med?

Brugbart svar (0)

Svar #20
12. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Strømtætheden er strømstyrken divideret med lederens tværsnitsareal. Mere er der da ikke at huske.

De indgående størrelser omregnes til konsistente enheder (SI-enheder).

NB: Arealet beregnes i m2, ikke m3 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.