Matematik
Areal med integrale
Hej :-)
Jeg skal beregne arealet i spørgsmål a).
Jeg har beregnet arealet på 2 måder, både mht. dx og dy, men jeg får ikke det samme resultat, burde jeg ikke det ??
Se de to vedhæftede PDF-filer
Svar #2
13. december 2014 af peter lind
Det er aldeles uklart hvad du mener. Kan vi ikke få hele opgaven ? og hvad mener du med hensyn til x og y?
Svar #3
13. december 2014 af Banff (Slettet)
Hele opgaven er vedhæftet # 1. Det er ikke muligt at vedhæfte 2 filer.
Svar #4
13. december 2014 af peter lind
Det kan ikke passe. Der står intet om hvilket areal, der skal beregnes. Hvordan indgår de forskellige funktioner og hvad mener du med hensyn til x og y
Svar #5
13. december 2014 af Banff (Slettet)
# 1 er den fulde opgavetekst.
DX der integrer jeg med hensyn til X
DY der integrer jeg med hensyn til Y
Svar #6
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#5
Når du integrerer i y, skal du være opmærksom på, at de to funktioner ikke er defineret på det samme interval.
Man har: f-1(y) = y2 , 0 ≤ y ≤ 2 , og g-1(y) = y + 2 , -2 ≤ y ≤ 2 . Derfor bliver beregningen af arealet
A = -2∫0 g-1(y) dy + 0∫2 (g-1(y) - f-1(y)) dy
= -2∫0 (y + 2) dy + 0∫2 (y + 2 - y2) dy = [y2/2 + 2y]0-2 + [y2/2 + 2y - y3/3]20
= -4/2 - 2·(-2) + 4/2 + 2·2 - 8/3 = -2 + 4 + 2 + 4 - 8/3 = 8 - 8/3 = 8·(2/3) = 16/3
Svar #7
13. december 2014 af Banff (Slettet)
Mange tak :-)
De 16/3 passer med mit resultat # 0. Når jeg så prøver at integrerer de samme to funktioner i x får jeg det her facit 9/2, burde jeg ikke få 16/3 ?
Svar #8
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#7
Når du integrerer i x, får du jo resultatet 16/3 , som du har vist i det vedlagte i #0.
Det er dit resultat i y, der er galt, som jeg har vist i #6.
Svar #10
13. december 2014 af Banff (Slettet)
#6
Sorry men grænserne #6 f-1(y) = y2 , 0 ≤ y ≤ 2 , og g-1(y) = y + 2 , -2 ≤ y ≤ 2 er jeg ikke med på hvordan de bliver beregnet, alt det andet har jeg forstået.
Svar #11
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#10
Funktionen f(x) = √x benyttes på intervallet 0 ≤ x ≤ 4 . Den inverse funktion f-1(y) = y2 benyttes derfor på intervallet f(0) ≤ y ≤ f(4) , dvs. 0 ≤ y ≤ 2 .
Funktionen g(x) = x - 2 benyttes på intervallet 0 ≤ x ≤ 4 . Den inverse funktion g-1(y) = y+2 benyttes derfor på intervallet g(0) ≤ y ≤ g(4) , dvs -2 ≤ y ≤ 2 .
Svar #12
14. december 2014 af Banff (Slettet)
#1 spørgsmål c)
Jeg faret vild i spørgsmålet. Punktmængden skal drejes 3600 om x=4, men da jeg har beregnet grænserne tidligere at være x=0 og x=4, skal der så regnes nye grænser ?
Svar #13
14. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
Svar #14
15. december 2014 af Banff (Slettet)
# 13
Jeg har prøvet at lave en beregning, ser min beregning rigtig ud ?
Svar #15
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#14
Nej, slet ikke. Der skal drejes omkring linien med ligningen x = 4. Det svarer til at dreje området begrænset af funktionerne f1(x) = 2 + √(4-x) og g1(x) = 4 - x og linien med ligningen x = 4 omkring y-aksen.
Svar #16
16. december 2014 af Banff (Slettet)
# 15
:-) Jeg er ikke med, det er generel forståelse og overblik jeg mangler. Er det rigtigt hvis volumen beregnes ved skivemetoden så er:
Radius: f1(x) = 2 + √(4-x) og g1(x) = 4 - x
Højden: 4-x
Jeg er i tvil om bla.
Hvordan f1(x) = 2 + √(4-x) og g1(x) = 4 - x bliver opstillet/beregnet ?
Hvordan grænserne beregnes ?
Er der er en simpel rækkefølge/metode til gribe spørgsmålet an ?
Svar #17
16. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#16
Det ses nok simplest ved at lave en tegning. Udfør transformationen
x' = x-4 , y' = y+2
og spejl så graferne i den nye y-akse. Så finder man
V = 2π · 0∫4 f1(x) x dx - 2π · 0∫4 g1(x) x dx = 2π · 0∫4 (x2 - 2x + x√(4-x)) dx
Svar #18
17. december 2014 af Banff (Slettet)
# 16
:-) så er opgaven næsten i mål.
Hvordan udføres transformationen for at få x' = x-4 , y' = y+2 ?
Svar #19
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#18
Det drejer sig om at parallelforskyde koordinatsystemet, så graferne ligger over x-aksen, og så drejningsaksen falder sammen med y-aksen. Endelig spejles graferne i y-aksen, så de ligger ved den positive del af x-aksen.
Svar #20
17. december 2014 af Banff (Slettet)
:-) så lykkedes det, tak for hjælpen, det var en dejlig julegave :-)
Skriv et svar til: Areal med integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
