Matematik

partielt afledet

13. december 2014 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder jeg de partielt afledede for  f(x,y) = e^xy + ln(1+x^2+y^2) 

?? Er helt lost

får df/dx(x,y) = y*e^xy + (2x)/(1+x^2+y^2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen med henyn til x, hvor y betragtes som en konstant, og differentier funktionen med hendyn til y, hvor x betragtes som en konstant.


Svar #2
13. december 2014 af hejmeddig121 (Slettet)

Er det rigtigt det som jeg har lavet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

Du har to sammensatte funktioner som differentieres ud fra

f(g(x)))'=f'(g(x))g(x)'

Det giver

\dfrac{df}{dx}=ye^{xy}+\dfrac{2x}{x^{2}+y^{2}+1}\qquad \dfrac{df}{dy}=xe^{xy}+\dfrac{2y}{x^{2}+y^{2}+1}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt for ∂f/∂x . Funktionen f(x,y) er symmetrisk i x og y.

#3

De partielle afledede skrives    ∂f/∂x   og ∂f/∂y  .


Skriv et svar til: partielt afledet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.