Fysik

tryk

13. december 2014 af winther1555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der en der kan hjælpe mig jeg ved ikke om jeg har besvaret spørgsmalået nu eller om der skal mere til? :)

Vedhæftet fil: OPG 2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke beregnet føddernes areal korrekt. Du har problem med enheden. Hvis man antager, at "5 cm gange 5 cm i omkreds" betyder, at hvert ben er kvadratisk med en sidelængde 5 cm, skal du så beregne arealet

        A = (5 cm)2 ·4 = (0,05 m)2 · 4 = 0,01 m2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2014 af mathon

Kraft pr ben:
                           F=(100\; kg)\cdot \left (9,82\; \frac{N}{kg} \right )=982\; N

Hvert bens
tryk på taget:
                          p=\frac{982\; N}{0,0025\; m^2}=392800\; Pa=392,8\; kPa
 


Svar #3
13. december 2014 af winther1555 (Slettet)

hvorfor skal jeg bruge 100kg og ikke 400 kg når der er blevet opgivet at skabet vejder 400 kg?


Svar #4
13. december 2014 af winther1555 (Slettet)

ja okay forstår nu


Svar #5
13. december 2014 af winther1555 (Slettet)

tak for hjælpen. super fedt at få så hurtig response :)


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.