Matematik

Koordinatsæts beregning?

15. december 2014 af Jickjack (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave som lyder : En linje m går gennem punkterne A (2,10) og B (5,4). Beregn koordinatsættene til m's skæring med koordinatakserne og med linjen med ligningen x = -1

Jeg er ærligt blank.. Mindes hverken jeg har set eller lært noget om dette endnu.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Find først forskriften for linien m på formen y = ax + b .

Skæring med x-aksen: løs y = 0 og bestem x.

Skæring med y-aksen, indsæt x = 0 og beregn y.

Skæring med linien x = -1: indsæt x = -1 og beregn y.


Svar #2
15. december 2014 af Jickjack (Slettet)

Mange tak #1 !


Skriv et svar til: Koordinatsæts beregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.