Matematik

Moms

16. december 2014 af fiiiiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har fået spørgsmålet: Momsen i Danmark er 25%, og momsen i Tyskland er 19%. Priserne for de overstående DVD'er er inklusiv moms. Find priserne på DVD'erne uden moms.

(Danmarks DVD'er koster 50kr)

(Tysklands DVD'er koster 56,73 kr)

Jeg ved, at når jeg skal fratrække momsen i Danmark, skal man kun trække 20 % fra, så det endelige svar er 40 kr. Men hvad gør jeg med tyskland, hvor momsen er på 19%?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2014 af peter lind

Hvis prisen uden moms er P, skal der med dansk moms addere 0,25*P så salgsprisen bliver P+0,25P = P*(1+0,25=  P*1.25


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2014 af mathon

                                                          dansk                           tysk
              eksklusive moms:          \left ( 50\; kr \right )\cdot 1,25^{-1}         \left ( 56,73\; kr \right )\cdot 1,19^{-1}


Skriv et svar til: Moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.