Fysik

Bestemme g blypose

02. januar 2015 af LucaMarra (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sætter formel for potentiel energi og varme energi lig hinanden og får

m*g*h=m*c*DeltaT

Her kan jeg se massen går ud med hinanden. 

Højde 2.3

c(fundet vha. af forsøg)=215.13.

Delta t: 10.1

Jeg isolerer g og får

g= (215.13*10.1)/(2.3)) ? 944.701

Er dette rigtigt? Altså min fundne g afviger med 98% fra tabelværdien. Synes det lyder lidt højt. Er der fejl i mine udregninger et sted?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2015 af LeonhardEuler

Prøv at se på værdiernes enheder


Svar #2
02. januar 2015 af LucaMarra (Slettet)

Jeg beregner c i J/KG, tiden i sekunder og højden i meter. Hvor laver jeg fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor mange gange blev blyposen smidt på gulvet? Temperaturstigningen ΔT = 10,1 K hidrører vel ikke kun fra et enkelt fald?


Skriv et svar til: Bestemme g blypose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.