Matematik

investeringer

02. januar 2015 af lotte14 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Er der nogen der kan hjælpe med opgave 4 projekt B?

Projekt A har jeg regnet. Men kan bare ikke få projekt til at passe med den facitliste der er til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med, at du har regnet projekt A? Man skal sammenligne afkastet i de to projekter, for eksempel ved at beregne en gennemsnitlig årlig forrentning.


Svar #2
02. januar 2015 af lotte14 (Slettet)

Ja jeg har regnet hvad projekt A giver. Det giver en NPV på 19512

men som jeg skriver ved jeg ikke hvordan jeg regner projekt B ud, for netop at kunne sammenligne og derefter kunne råde hvilket investeringsforslag der er det bedste.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I projekt A får man 55.000 i rente efter 4 år. Det svarer til en gennemsnitlig rentesats på

        rA = (155.000/100.000)1/4 - 1 = 11,579%

Projekt B kan betragtes som et annuitetslån over 5 år med en årlig ydelse på 30.000 og en hovedstol på 100.000 , svarende til en gennemsnitlig årlig rentesats på

        rB = 15,328%


Skriv et svar til: investeringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.