Matematik

Matematik opgave om integralregning

03. januar 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig en opgave som jeg sidder fast i, Ved dog jeg skal bruge integralregning. Opgaven er vedhæftet som et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af peter lind

parablens toppunkt findes for x = 12 så dens ligning er f(x) = y=a(x-12)2 a kan du finde af at at f'(8) = tan(20º)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)


Svar #3
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#1 er ikke helt med på hvordan du får toppunktet til at være x = 12
og hvordan den ligning fremkommer for parablen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2015 af LeonhardEuler

#3 : En parabel har sin symetriakse ned gennem toppunktet. Toppunktets x-koordinat ligger i midtpunktet af distancen mellem de to nulpunkter. 


Svar #5
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#4
aaaah nåårh jaa
men hvordan løser jeg præcis opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er gennemgået i den anden tråd, hvortil der linkes i #2.


Svar #7
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#6
sys forklaringen er lidt rodet. Forstår det ikkr helt

Svar #8
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#6

Sådan som jeg har forstået det, skal jeg bruge tangens til at beregne siderne på trekanterne, også derefter arealet af dem. Og for parablen skal jeg integrere. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2015 af peter lind

#8 ja


Svar #10
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#9

hvordan beregner jeg så rumfanget for materiale-mængden? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2015 af peter lind

rumfang = tværsnitarealet*bredden


Svar #12
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#11

Okaay, tak ;) Men hvordan kommer jeg frem til tværsnitsarealet


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. januar 2015 af LeonhardEuler

#12 : Du beregne en forskrift for parablen og  det bestemte integral fra 0 til 24.


Svar #14
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#13

Også skal jeg gange med dem hinanden oder was? + hvordan finder jeg en forskrift for parablen?


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. januar 2015 af peter lind

#12 Der skal integres fra 8 til 16. Det resterende areal er for trekanterne.

#14 Du har fået at vide hvordan du finder parablens ligning i #1. Det er også gennemgået i henvisningen i #2


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. januar 2015 af LeonhardEuler

#14 : Har du overhovedet læst hvad der er blevet skrevet i indlæggene? Du har fået masser af hjælp - både her og i det andet tråd hvortil der linkes i #2.


Svar #17
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#15

Okay nu er jeg virkelig forvirret. Hvad skal bruge parablen ligning til den her opgave, når jeg bare skal beregne arealer?


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. januar 2015 af peter lind

se #15

1. Find parablens ligning

2. Foretag integrationen som angivet

3. Find arealet af trekanterne

4. Læg arealerne sammen

5. Gang resultatet med breden

Se det forrige for at finde ud af hvordan du gennemfører de enkelte beregninger


Svar #19
04. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#16

Det lidt forvirrende når man bare skriver det uden og komme med en forklaring på hvorfor det er sådan. Kan ikke forholde mig til noget når jeg ikke forstår det.


Skriv et svar til: Matematik opgave om integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.