Matematik

Rektangel ligning

04. januar 2015 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej derude et støttet på en opgave, som jeg har lidt svært ved.

Et rektangel har et areal som er 8 gange større end omkredsen. Bredden er 20 cm . Hvad er længden?

Bud: x = længde
Y= bredde
O=2(x+20)
8x=O
A=x*y

Ved ikke om det er 2 ligninger med 2 ubekendte

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af mathon

                     omkreds          areal          bredde
                      2(x+y)              x·y             y = 20

          
                      Areal = 8 · omkreds

                       x·y  =  8 · (2(x+y))

                       x·20 = 16(x+20)

                       x·5 = 4(x+20)…


Svar #2
04. januar 2015 af shain

Er det to ligninger med to ubekendte? Tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2015 af mathon

#2
         En ligning med én ubekendt:

                       \small \frac{5}{4}x=x+20


Skriv et svar til: Rektangel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.