Kemi

mættet opløsning

04. januar 2015 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad menes der med "en mættet opløsning af sølvsulfat".


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af Heptan

En vandig opløsning, hvori der er så stor en koncentration af sølvsulfat som der kan være. Hvis man til en mættet opløsning af sølvsulfat tilsætter mere sølvsulfat, vil det fælde (dvs. det kan ikke opløses).

Der findes dog en undtagelse: ofte kan man alligvel tilsætte lidt mere sølvsulfat til en mættet opløsning uden der sker et bundfald. En sådan opløsning bliver i så fald overmættet.
_______________________________________

"En mættet opløsning af sølvsulfat" (tastefejl)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2015 af mathon

dvs
              \small \left [ Ag_2SO_4 \right ]_{m\ae ttet}=8,356\; \frac{g}{L}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2015 af mathon

detaljer:
                               \small \small \left [Ag^{+} \right ]^2\cdot \left [S{O_{4}}^{2-} \right ]=K_{sp}

kaldes den molære opløselighed af Ag2SO4 for s,
har man:
                               \small (2s)^2\cdot s=K_{sp}
                                \small s=\left ( \frac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}

                                \small s=\left ( \frac{7,7\cdot 10^{-5}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=0,026801\; M 
          \small \frac{m}{V}=\frac{n\cdot M}{V}=\frac{n}{V}\cdot M=s\cdot M=\left ( 0,026801\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 311,801\; \frac{g}{mol} \right )=8,35644\; \frac{g}{L}

                              


Skriv et svar til: mættet opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.