Matematik

SKAL BRUGE HJÆLP ASAP VENLIGST - trigonometri

09. januar 2015 af williammorgan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det er matematik og jeg er ikke særlig god, se billede. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af PeterValberg

Vedhæftet er en tilsvarende opgave (med andre værdier)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:SKMBT_C45415010913020.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af Soeffi

Redigeret jpg fra #0

Vedhæftet fil:afstandsmåling.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2015 af Soeffi

#0 Man skal finde |AB|, når |CD| er kendt eller omvendt. Man har:

tan(\alpha )=\frac{\left | CD \right |}{\left | AD \right |}\Rightarrow \left | AD \right |=\frac{\left | CD \right |}{tan(\alpha )}

tan(\beta )=\frac{\left | CD \right |}{\left | BD \right |}\Rightarrow \left | BD \right |=\frac{\left | CD \right |}{tan(\beta )}

\left | AD \right |=\left | AB \right |+\left | BD \right |\Rightarrow \left | AB \right |=\left | AD \right |-\left | BD \right |

Dette giver 

\left | AB \right |=\left | CD \right |(\frac{1}{tan(\alpha)}-\frac{1}{tan(\beta)})


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2015 af Soeffi

#3 

... Dette giver 

\left | AB \right |=\left | CD \right |(\frac{1}{tan(\alpha)}-\frac{1}{tan(\beta)})=

\left | CD \right |(cot(\alpha)-cot(\beta))


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2015 af Soeffi

#4: 

\left | AB \right |=\left | CD \right |(\frac{1}{tan(\alpha)}-\frac{1}{tan(\beta)})=
\left | CD \right |(cot(\alpha)-cot(\beta))


Takket være sammenhængen

2\sin \beta \cos \alpha = {{\sin(\beta + \alpha) + \sin(\beta - \alpha)} }

får man

        \left | AB \right |=\left | CD \right |\frac{sin(\alpha)\cdot sin(\beta)}{sin(\beta -\alpha)}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktions-løsning.


Skriv et svar til: SKAL BRUGE HJÆLP ASAP VENLIGST - trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.