Matematik

Funktionen

09. januar 2015 af TheOnlyOne1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave fra min aflevering jeg ikke kan finde ud af. Håber nogle kan hjælpe!!!

Funktionen er: f(x)=x^3-6x^2+9x+2

a) Find den afledede funktion. Den er 3x^2-12x+9

b) Find ekstremumsstederne for funktionen

c) Find ekstremumsværdierne for funktionen

d) Kategoriser funktionens ekstrema og angiv funktionens monotoni-intervaller

b, c og d er dem jeg ikke kan finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af mathon

b)
       ekstremum kræver f '(x) = 0
 


Svar #2
09. januar 2015 af TheOnlyOne1996 (Slettet)

Når jeg sætter f ' (x)=0 i Maple, siger den at det er 3 og 1. Er det stederne eller værdierne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2015 af mathon

      3x2 - 12x + 9 = 3(x2 - 4x + 3) = 3(x-1)(x-3) = 0

       x-værdierne er x = 1  og  x = 3

       stederne er (1,13)  og  (3,9)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2015 af mathon

korrektion:
      stederne er (1,6)  og  (3,2)

      ekstremumsværdierne er f(1) = 6  og  f(3) = 2

           


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2015 af mathon

d)
       Hvad er sammenhængen mellem f(x)-grafens monotoni og fortegnsvariationen for f'(x)?


Skriv et svar til: Funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.