Matematik

Bestem opløsningen af vektor b efter vektor a og tværvektor a.

11. januar 2015 af lars555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er en, der vil hjælpe mig med denne opgave, som lyder:

Lad vektor a= (5/2) og vektor b=(11/13)

Bestem opløsningen af vektor b efter vektor a og tværvektor a.

Det jeg har gjort er:

Vektor b= s* vektor a + t * tværvektor a

Der indsættes:

(11/13)=s*(5/2)+t*(-2/5)

Der løses to ligninger med to ubekendte.

11=s*5+t*-2  og

13=s*2+t*5

Jeg isolerer s i den nederste ligning

s= (13-t*5)/2

Indsætter:

11= ((13-t*5)/2)*5+t*-2

11=(65/2) - (t*25/2) + t*-2

Nu skal jeg isolerer t. Hvordan gør jeg det?

Jeg er meget i tvivl om, om jeg er på rette spor, eller om jeg har lavet en fejl?

Håber, der er en, der vil hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2015 af peter lind

Du bør skrive en vektor med koordinaterne a og b som (a, b) Din skrivemåde angiver en brøk og det er der jo ikke tale om.

Jeg har ikke regnet efter men metoden er god nok.

Det der volder problemerne i den sidste ligning er formodentlig at det er en brøk. Gang ligningen med 2, så slipper du af med brøken


Skriv et svar til: Bestem opløsningen af vektor b efter vektor a og tværvektor a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.