Matematik

Løsning af ligninger UDEN brug af solve-funktionen

12. januar 2015 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en fået disse ligninger som jeg skal løse UDEN brug af solve-funktionen. 
Jeg er gået lidt i stå, og ved ikke rigtig hvordan jeg skal gøre. Er der nogle som vil vise mig det?????
 

a) ln(7.3x - 5) = 9.2
b) log(20 (kvadratrod) x)-1=1
c) e^3x+15 = 7.2

d) 10^x/3-3 = 3
 e) 3^x+2 = 5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive ligningerne ordentligt op. Benyt parenteser.

a) Hvordan skal ln(7.3x 5) forstås?
b) Hvordan skal log(20px)1 forstås?
c) Menes der  e3x+15 = 7,2 ?
d) Menes der 10x3 = 3  ?
e) 3x+2 = 5 burde du kunne klare i hovedet.


Svar #2
12. januar 2015 af LineSuhe

Den havde rodet rundt i det. Har rettet det nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal stadig benytte parenteser for at angiver, hvad der hører med som eksponent. Jeg formoder at ligningen i c) er som jeg skrev den i #1, og ikke som du har skrevet den.

d) Menes der så  10x/3 - 3 = 3 , eller (10x)/3 -3 = 3 ?

I ligningerne benyttes, at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner, og at log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner.


Svar #4
12. januar 2015 af LineSuhe

der menes 10x/3 - 3 = 3 ja. 

Jeg er godt klar over det med ln(x) og log(x), men kan ikke lige hitte rede i hvordan jeg skal beregne den. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

d) Nu skriver du jo noget helt andet, så det slet ikke er klart, hvad der menes.

a) ln(7,3x - 5) = 9,2
Her får man så

        7,3x - 5 = e9,2

Isoler nu x af denne ligning.


Svar #6
12. januar 2015 af LineSuhe

Jeg har fået regnet a, b, c og e. 

Mangler d. 
Den er således. 
10x/3-3= 3
Vil du forklare mig hvordan?

Undskyld hvis jeg er uklar.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

d) Tag log() på hver side

        x/3 - 3 = log(3)


Skriv et svar til: Løsning af ligninger UDEN brug af solve-funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.