Matematik

Vektor

12. januar 2015 af nejvelda - Niveau: A-niveau

Jeg har to vektorer a=(-1,2) og b=2a-tværvektora

Så skal jeg beregne projektion på a, samt nogle andre ting.. det ka jeg godt finde ud af, men det er vektor b som gør at jeg går i stå. Hvordan får jeg b1 og b2 ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        b = 2a - â = 2·[-1;2] - [-2;-1] = ...


Svar #2
12. januar 2015 af nejvelda

Altså jeg forstår godt at du sætter koordinaterne for vektor a ind, men hvordan vil du regne det ud som du har skrevet med kolon?


Svar #3
12. januar 2015 af nejvelda

Skal man så gange 2 med både a1 og a2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der benyttes kolon til at adskille de to koordinater i vektoren. Udregn hver koordinat for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man ganger en vektor med en skalar ved at gange hver koordinat i vektoren med skalaren.

        λ·a = λ·[a1 ; a2] = [λ·a1 ; λ·a2] .


Svar #6
12. januar 2015 af nejvelda

Kan det så passe at vektor b=(-2,3) ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det passer ingen steder.

         b = 2a - â = 2·[-1 ; 2] - [-2 ; -1] = [-2 ; 4] + [2 ; 1] = [0 ; 5]


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.