Kemi

Hvor mange atomer indeholder lige så mange atomer som 14 g jern?

15. januar 2015 af RudeGentleman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg knokler med overstående spørgsmål (se titel)

Jeg ved ikke om jeg har lavet det korrekt, men jeg har forsøgt:

Jeg starter med at udregne mængden af atomer i 14 g jern:

(6,023 \cdot 10^{_{23}}) / 55,847 \cdot 14 = 1,509875\cdot 10^{_{23}}

Her er 6,023 * 10^23 Avogrados tal, 55,847 mængden af jern pr. mol og 14 fordi jeg skal finde antallet af atomer i 14 gram jern. 

For nu at finde ud af hvor mange gram svovl indeholder ligesåmange af atomer som 14g jern (1,509875*10^23), vil jeg sætte mængden af atomer i 14g jern (1,509875*10^23) over massen for 1 mol svovlatomer (32,064 g)

(1,509875\cdot 10^{_{23}})/ 32,064=8,03796 gram

Derfor vil jeg mene, at der kan være 8,04 gram svovl på 14 gram jerns atomer.

Er det korrekt løst, eller er det helt ved siden af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af Heptan

Jeg forstår ikke spørgsmålet. Hvordan kan der være atomer inden i andre atomer?


Svar #2
15. januar 2015 af RudeGentleman (Slettet)

@Heptan

Det er ikke sådan spørgsmålet skal forståes, tror jeg.

Tænker, at det skal forståes som; hvor mange gram svovl kan eksistere på mængden af 14g jern atomer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2015 af Heptan

Her er 6,023 * 10^23 Avogrados tal, 55,847 mængden massen af jern pr. mol og 14 fordi jeg skal finde antallet af atomer i 14 gram jern. 

For nu at finde ud af hvor mange gram svovl indeholder ligesåmange af atomer som 14g jern (1,509875*10^23), vil jeg sætte mængden af atomer i 14g jern (1,509875*10^23) over massen for 1 mol svovlatomer (32,064 g)

{\color{Red} (1,509875\cdot 10^{_{23}})/ 32,064= }8,03796 gram

Du skal gange dem, ikke dividere. Af en eller anden grund har du skrevet det korrekte svar, men tjek udregningen. Du kunne måske have undgået fejlen ved at skrive enhederne; 32,064 har enheden "u" (unit).

Du mangler en masse enheder, men det finder du vel ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2015 af Heptan

Hvis opgaven går ud på at beregne massen af svovl, når der er ligeså mange svovlatomer som der er jernatomer i 14 g jern, så ...

... er der en nemmere måde at gøre det på. Du behøver ikke avogadros konstant, det er en omvej.

Benyt at

m(S)=n(Fe)\cdot M(S)=\frac{m(Fe)}{M(Fe)}\cdot M(S) =\frac{14\ \textup{g}}{55,85\ \frac{\textup{g}}{\textup{mol}}}\cdot 32,06\ \frac{\textup{g}}{\textup{mol}}


Skriv et svar til: Hvor mange atomer indeholder lige så mange atomer som 14 g jern?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.