Fysik

tryk

15. januar 2015 af Naaaanai (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med en fysik opgave? Der står:
På de dybeste steder i Storebælt er havdybden 50 m. 
beregn trykket i atm på denne dybde, hvis saltvands densitet sættes til 1,03 g/cm^3 
den største vanddybde på jordkloden findes i Challenger-dybet i Stillehhavet. Her er vanddybden 11034 m. 
Beregn trykket i denne dybde.

I bogen står der en fremgangsmåde, men jeg forstår den ikke helt men jeg har skrevet den op sådan her:
p=101,3 kPa+p·h·g
p=101,3 kPa+1030 kg/m^3·50 m·9,82 N/kg=505730 N/m^2 
men det virker helt forkert synes jeg. Håber I vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af mathon

             p(d)=p_o+\left (\rho \cdot g \right )\cdot d                   d er dybden

             p(d)=\left (101,3\; kPa \right )+\left (\left (1030\; \frac{kg}{m^3} \right ) \cdot \left (9,82\; \frac{N}{kg} \right ) \right )\cdot d

             p(d)=\left (101,3\; kPa \right )+\left (10,1146\; \frac{kN}{m^3} \right )\cdot d

På de dybeste steder i Storebælt er havdybden 50 m:

             p(50\; m)=\left (101,300\; kPa \right )+\left (10,1146\; \frac{kN}{m^3} \right )\cdot \left (50\; m \right )=607,03\; kPa

            


Svar #2
15. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.