Kemi

Blandinger - HJÆLP!!

15. januar 2015 af alice2 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej. Jeg har problemer med to opgaver i kemi, så håber at ser er en der kan hjælpe.

Opgave 86
a) Stoffet CuSO4*5H2O anvendes til at lave en 500 ml 0,125 M CuSO4.
a. Beregn massen af CuSO4*52, som man skal bruge til at lave opløsninem.
b. Hvor stort et volumen skal man afmålt af opløsningen, hvis man skal bruge 0,00500 mol CuSO4?

Opgave 87
Med pipette overføroverføres 20 ml 0,100 M Mack til en 500 ml målekolbe, og der fyldes op til strengen med vand og omtales. Hvad er koncentrationen af NaCl i den fortyndede opløsnimg?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af mathon

Opgave 86:

                   \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! M(CuSO_4\cdot 5H_2O) = \left (sum(\{1,1,4\}\cdot \{63.546,32.065,15.999\})+5\cdot 18,015 \right )\frac{g}{mol}=249,682\; \frac{g}{mol}
   a)
                   n(CuSO_4\cdot 5H_2O)=V\cdot c=(0{,}500\; L)\cdot \left ( 0,125\; \frac{mol}{L} \right )=0{,}0625\; mol

                   m(CuSO_4\cdot 5H_2O)=n\cdot M=\left ( 0{,}0625\; mol \right )\cdot\left ( 249{,}682\; \frac{g}{mol} \right ) =15{,}6051\; g

   b)
     volumen
                  V\cdot \left ( 0{,}125\; \frac{mol}{L} \right )=0{,}00500\; mol

                  V=\frac{0{,}00500\; mol}{0{,}125\; \frac{mol}{L}}=0{,}04\; L=40\; mL
                  

                  


Svar #2
15. januar 2015 af alice2 (Slettet)

Tusind tak! Kan du også hjælpe mig med den anden opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2015 af Heptan

Opgave 87

Der fortyndes 25 gange.

c_2 = c_1 \cdot \frac{V_1}{V_2}=0,100\ \textup{M}\cdot \frac{0,020\ \textup{L}}{0,500\ \textup{L}}


Skriv et svar til: Blandinger - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.