Kemi

Syre/base par

16. januar 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

H2S syre

H2S+HCl→H3Cl+S

H3Cl er den korresponderende base til H2S

CO32- base

H2O+CO32-→H2+CO42-

H2 er den korresponderende syre til CO32-

Jeg har på fornemmelsen, at det er forkert. Hvordan løser I dem?

God weekend til alle


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2015 af LeonhardEuler

CO32- (aq) + H2(l)  →  HCO3(aq) + OH-(aq)       (pKB = 3,68  for carbonationen)

base                   korresponderende syre 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2015 af LeonhardEuler

Både H2S  og HCl er meget stærke syre, hvorfor der ikke vil ske synderlig reaktion mellem disse. 


Svar #3
16. januar 2015 af 123434 (Slettet)

H2S(aq)+H2O(l)→H3O-(aq)+HS+(aq)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2015 af mathon

                 H2S (aq)   +  H2O (l)   →   H3O+ (aq)   +   HS- (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2015 af Heptan

H2S er en svag syre og formodentlig en meget svag eller yderst svag base.

HS- er en amfolyt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2015 af mathon

ved 25°C:
                     pKs(H2S) = 6,92 som indikerer - som omtalt i #5 - svag syre
og dermed
                     pKb(HS-) = 7,08 som indikerer - som omtalt i #5 - svag base

.

                     pKs(HS-) = 13,00 som indikerer meget svag syre

                    


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2015 af LeonhardEuler

Om forladelse, jeg så forkert på i tabellen, men jeg bør nok have været mere kritisk, idet bindingerne i H2S ikke er særlige stærke og kun svagt polære.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2015 af Heptan

Der må da findes en H3S+ analog til H3O+, men det er svært at finde en pKa værdi på nettet. Jeg tænker at H3S+ følger trenden

pKs(HS-) = 13,00    <    pKs(OH-) = 24,0

pKs(H2S) =  6,92    <    pKs(H2O) = 14,0

pKs(H3S+) = ???    <    pKs(H3O+) = 0

Dvs. den ikke er at finde i en vandig opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2015 af mathon

                      pK_s(H_3O^+)=-1,74

H3O+ er den stærkeste syre, som kan eksistere i vandig opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2015 af Heptan

#9

For    pKs(H3O+) = -1,74   er    pKs(H2O) = 15,74

men hvad er da  pKs  for syren OH-?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2015 af LubDub (Slettet)

men husk at pKw, pKa og pKb er temperaturafhængige

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/Temperature_dependence_water_ionization.svg/432px-Temperature_dependence_water_ionization.svg.png


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2015 af Heptan

Alle værdier til og med #10 er angivet ved 25°C.


Skriv et svar til: Syre/base par

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.