Matematik

Hjælp til beregninger

18. januar 2015 af matthjelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har haft problemer med disse opgaver i virkelig lang tid - og kommer ingen vegne desværre. Håber nogle vil yde lidt hjælp

a^(-n)*b^(-m)*b^(-m+1)/(2*a)^(-n)

a^n*b^(-m+1)*a/b^(-m)


Svar #1
18. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

har virkelig knoklet hårdt med dem men når frem til helt unyttige resultater


Svar #2
18. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

plzz


Svar #3
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

har virkelig brug for hjælp - har spurgt min lærer man han kan umiddelbart ikke forklare mig det 


Svar #4
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Jeg er virkelig på bar bund


Svar #5
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Har prøvet alle regneregler men kan ikke finde ud af det da b er opløftet til en ekstra potens altså +1


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de generelle potensregneregler

        km · kn = km+n

        k-n = 1/kn

Man skal reducere

        a-n · b-m · b-m+1 / (2a)-n

og

        an · b-m+1 · a / b-m


Svar #7
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Men hvad gør jeg med +1? det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man gør ikke noget specielt med +1 ud over at man lægger 1 til de øvrige eksponenter, der har med b at gøre.


Svar #9
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt desværre - kan du muligvis uddybbe eller lede mig på rette vej?

#8

#7

Man gør ikke noget specielt med +1 ud over at man lægger 1 til de øvrige eksponenter, der har med b at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        a-n · b-m · b-m+1 / (2a)-n = a-n · b-m · b-m+1 · (2a)n = 2n · a-n · an · b-m · b-m+1

                                            = 2n · a-n+n · b-m-m+1 = ...

Prøv nu selv at reducere videre.


Svar #11
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

så dette er svaret? 

2^n*1*b = 2^n*b?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det bliver jo

        2n · b-2m+1


Svar #13
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Hvad med den næste opgave? er det bare samme princip


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er samme fremgangsmåde.


Svar #15
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

okii prøver mig frem... tak for hhjælpen


Svar #16
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

jeg er helt lost

#14

#13

Ja, det er samme fremgangsmåde.


Svar #17
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

#15

okii prøver mig frem... tak for hhjælpen

#14

#13

Ja, det er samme fremgangsmåde.

a/(b^(m+1)*b^m)   er dette svaret til nummer to"?


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Vis, hvor langt du er nået.


Svar #19
19. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

(a^(n) *1/(b^(m+1)))/(1/(b^(m))*1/(a^(1)))=(a^(n)*(1)/(b^(m+1)))/((1)/(b^(m)*a^(1)))=(a^(n))/(1/((b( )^(m+1))/(1/(b^(m)*a^(1))) ))=(a^(n))/(1/(b^(m+1))*(b^(m)*a^(1))/(1))= (a^(n))/((b^(m)*a^(1))/(b^(m+1))) ((a^(n))/(a^(1)))/((b^(m+1))/(b^(m)))=(a^(n)*a^(1))/(b^(m+1)*b^(m))=(a^(1))/(b^(m+1)*b^(m))


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Kan du selv overskue, hvad der foregår? Løs opgaven i hånden.

#17

Nej, det er ikke korrekt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.