Matematik

At gøre prøve

19. januar 2015 af JustMyName (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gør rede for, at funktionen f(x)=(x+1)*ex er en løsning til differentialligningen dy/dx=y+(y/x+1)

Kan ikke komme videre, efter at have indsat y-udtrykket ind på dy/dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af Whut (Slettet)

Lad y = (x + 1)ex. Bestem først y'.

Når du har gjort det, skal du tjekke om

y ' = .... = y + y/(x + 1), dvs. kontrollér hver side.


Skriv et svar til: At gøre prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.