Matematik

Vektor (tværvektor???)

19. januar 2015 af GTuurk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe? Bruger maple/TI Nspire


Svar #1
19. januar 2015 af GTuurk (Slettet)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2015 af PeterValberg

Der skulle gerne være hjælp at hente [ HER ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn    |b|  og ab  idet man benytter, at   aâ = 0 , og |â| = |a| . Benyt så de sædvanlige udtryk for vinkel mellem vektorer, projektion og areal af parallelogram.


Svar #4
19. januar 2015 af GTuurk (Slettet)

#3 har haft problemer med vektoren a med hatten ovenover. Derfor har jeg svært ved at definere b


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vektoren b er jo defineret i opgaven:   b = 2a - â . Så har man

        ab = a • (2a - â) = 2·(aa) - aâ = 2|a|2 ,

og

        |b|2 = bb = (2a - â) • (2a - â) = 4·aa + ââ - 4·aâ = 4·|a|2 + |a|2 = 5·|a|2 .

Vinklen v mellem vektor a og vektor b findes da af

        cos(v) = ab / (|a||b|) = 2|a|2 / (|a|·(√5)|a|) = 2/√5 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2015 af Soeffi

På vedlagte tegning er vektor a, og b samt tværvektoren til a tegnet med fed streg. Vektor b er kostrueret som 2 gange vektor a plus den modsatte vektor til tværvektoren af a. 

Af tegningen fremgår det, at vektor b's projektion på vektor a er lig med 2 gange vektor a.

Det røde område er parallellogrammet udspændt af vektor a og vektor b. Det fremgår at dette areal er lig med længden af vektor a i anden.

Vedhæftet fil:vektorer.JPG

Skriv et svar til: Vektor (tværvektor???)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.