Fysik

Fysikopgaver med nyttevirkning, effekt og brændværdi

19. januar 2015 af amalieejlertsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer!

Har vedhæftet en fysikopgave, som jeg ikke kan finde ud af.

Håber i vil hjælpe!

Hilsen Amalie


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først den energimængde E, der kræves tilført for at opvarme vandet:

        E = c·m·ΔT .

Tiden t beregnes så ud fra effekten:  E = P·t .

Beregn så den energi, der rent faktisk tilføres, og bestem så nyttevirkningen.


Svar #2
19. januar 2015 af amalieejlertsen (Slettet)

Tusind tak.

Hvad er c, m og delta t? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

c er den spcifikke varmefylde, m er massen af vandet, og ΔT er temperaturændringen for vandet.


Svar #4
19. januar 2015 af amalieejlertsen (Slettet)

Forstår ikke hvilke værdier jeg skal sætte ind :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

m er massen af 2 liter vand. c er oplyst i opgaven. ΔT er forskellen i temperatur mellem 10 C og 98 C.


Svar #6
19. januar 2015 af amalieejlertsen (Slettet)

Så den kommer til at hedde: E = 4186*2kg*88

??? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. januar 2015 af huskmigjetzt (Slettet)

#6

Du mangler enhederne dvs E=4186 J* 2kg* 88 C

ellers er det rigtigt


Svar #8
20. januar 2015 af amalieejlertsen (Slettet)

Okay, tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er nu heller ikke rigtigt med enhederne. Man har

        E = 4186 J/(kg·K) · 2 kg · 88 K


Skriv et svar til: Fysikopgaver med nyttevirkning, effekt og brændværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.