Matematik

Gange ind i pararentes

19. januar 2015 af mn88 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har en et gangestykke jeg ikke kan finde ud af, som jeg håber og få lidt hjælp til?

2x + (3x - 4) - 2(5 - x) 

Facit kender jeg, 7x - 14 men kan ikke se hvordan jeg skal komme frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af Brusebad (Slettet)

Brug at a(b + c ) = ab + ac

Husk også at minus gange minus giver plus. Plusparantesen kan du uden videre hæve.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 2 og 3 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
20. januar 2015 af mn88 (Slettet)

Tak for de hurtige svar. 
MEN, jeg kan stadig ikke få resultatet til at gå op, det er nok mig som ikke anvender reglen rigtigt. 

Jeg ganger 2x med 3x og -4 = 6x - 8 , -2 gange 5 - x = -10 -x^2 

Og jeg har set videoerne igennem, men kan ikke få det til at give mening.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2015 af fysikfesor (Slettet)

benyt kvadratsætninger


Svar #5
20. januar 2015 af mn88 (Slettet)

Den er jeg med på, men om det er 1, 2 eller 3 ved jeg ikke.

For så vidt jeg forstår, ganger man 2x med hvert led, og så kan jeg ikke få det til at gå op. Men hvis jeg undlader og gange 2x med -4 og -2 med x kan jeg godt få resultatet - men er det ikke forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2015 af fysikfesor (Slettet)

#5

du har aldeles ikke forstået de basiske regneregler. der står 2x+ og ikke 2x* måske har du brug for stærkere læsebriller. Facit er rigtig


Svar #7
20. januar 2015 af mn88 (Slettet)

Jeg troede man gangede ind i, men nej matematik har aldrig været min stærke side - derfor forsøger jeg og lære det. Ellers mange tak for det konstruktive indspark ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2015 af fysikfesor (Slettet)

Det ser ud til du også mangler en del at indhente i det danske sprog:

Jeg troede man gangede ind i, men nej matematik har aldrig været min stærke side - derfor forsøger jeg og ? at lære det. Ellers mange tak for det konstruktive indspark ;) 

Typisk fejl af teenagere...


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. januar 2015 af Brusebad (Slettet)

Du skal ikke benytte nogen kvadratsætninger. Du hæver uden videre den første parantes.

2x + (3x - 4) = 2x + 3x - 4 = 5x - 4

det næste led - 2(5 - x) løser du ved at gange ind i parantes. Benyt det tip jeg skrev i #1.


Svar #10
21. januar 2015 af mn88 (Slettet)

Tusind tak! nu forstår jeg hvordan det skal udregnes for at man får resultatet. 


Skriv et svar til: Gange ind i pararentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.