Matematik

Bestem differentialkvotienten for f(x)=a^x

20. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg skal bestemme differentalkvotienten for f(x)=a^x

 jeg ved at det giver a^x *ln(a), men hvordan beviser jeg det eller forklarer det.

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af peter lind

ln(ax) = x*ln(a) og dermed er ax=ex*ln(a) Det kan differentieres med kendskab til den afledede af ey og differentiation af en sammensat funktion


Svar #2
20. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet)

jeg forstår det ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2015 af peter lind

hvad forstår du ikke ?


Svar #4
20. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet)

jeg forstår det godt nu,

men for står ikke den her funktionen, som jeg skal bevise F(x)=ln(x)

jeg ved at giver 1/x, men kan ik bevise


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten for f(x)=a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.