Fysik

kinetisk energi

20. januar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe med udledningen af den kinetiske energi.. det er punkt 2 og 3, der forvirrer mig lidt..

Vedhæftet fil: Øvelse 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af peter lind

Indsætter du Newtons anden lov får du

A = m*a*s

Brug den sidste af de 3 formler du nævner. Du starter med hastigheden 0 så v0=0


Svar #2
20. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

får man så ikke bare det samme udtryk uden v_0?

v(t)^2 = 2 * a * (s(t) - s(0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2015 af peter lind

jo


Svar #4
20. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

så kan jeg ikke se hvordan man kan komme frem til det ønskede udtryk..


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2015 af peter lind

Det giver a(s-s0) = ½v2

Sæt det ind  formlen  #1. Der har jeg sat  s0 =0


Svar #6
20. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

er s det samme som s(t)? :)


Svar #7
20. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

hvordan kan de to formler kobles sammen helt præcist?

A = m*a*s (formel 1)

a(s-s0) = ½v2 (formel 2)

skal man så isolere a for at få et nyt udtryk i formel 1?


Svar #8
20. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

kan det være således?:

isolere a i formel 1: dvs. A / m*s = a

sæt det ind i formel 2:

A * (s-s0) / m *s = 1/2 * v^2

(s - s0) og s går ud med hinanden

A/m = 1/2*v^2

A = 1/2*m*v^2

A = Ekin

(men kan (s0 - s ) gå ud med s?? (for ellers går det op)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2015 af peter lind

Som nævnt i #5 har jeg sat s0 = 0. Det bør du så også gøre eller alternativt sætte s0 ind i formlen alle steder

#8 Det er korrekt omend noget af en omvej


Skriv et svar til: kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.