Matematik

Bestem differentialkvotienten for p(x)=x^a

20. januar 2015 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg skal bestemme differentialkvotienten for p(x)=x^ a

men jeg kan ikke bevise at det giver a * x^a-1

tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2015 af peter lind

ln(xa) = a*ln(x)   og dermed xa = ea*ln(x)  Differentier funktionen som en sammensat funktion sammensat af eksponentialfunktionen og a*ln(x)


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten for p(x)=x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.