Matematik

Michaelis-Menten funktion

21. januar 2015 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har følgende opgave, som skal bestemme først a og derefter b, via Michaelis-Menten funktion:

Produktion af en type ost foregår ved anvendelse af et enzym. Man er kommet frem til, at der ved anvendelse af x kg af enzymet produceres

P(x) = ax/x+b

a og b er positive parametre

opgaven) Det oplyses at der ved anvendelse af 6 kg enzym produceres 5 kg ost, samt at der ved anvendelse af meget store mængder enzym produceres 10 kg. ost. Bestem a og derefter b


.. Kan intet huske omkring det her, så hvis i kan forklare det lidt detaljeret, ville jeg virkelig være taknemlig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af Heptan

Når x → ∞ så går x/(x+b) → 1 og P(x) → a

Dvs. a = 10

Nu kan du indsætte a = 10 i ligningen P(6) = 5 og isolere b.


Svar #2
21. januar 2015 af LouiseVang (Slettet)

Fedt, tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Michaelis-Menten funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.